Снимка: БГНЕС, архивМинистърът разпореди на АПИ от 1 септември да спре

...
Снимка: БГНЕС, архивМинистърът разпореди на АПИ от 1 септември да спре
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Има опасност през зимата да се окажем без договори за пътно поддържане

Снимка: БГНЕС, списък

" Министърът разпореди на АПИ от 1 септември да спре всички поправки на пътищата в България. Това е цялостен парадокс! Сметката за безхаберието на властта ще я платим ние, жителите, тъй като рискуваме живота си по пътищата ", сподели пред БНР Гроздан Караджов.

" Притеснително е, ако се е стигнало до такава степен, че ъндърграундът да събира политическите водачи, с цел да основат една въпреки и сглобка, както си я назовават те между тях. Значи не жителите са назначили това държавно управление, а още веднъж е задкулисието ". Това сподели пред БНР депутатът от ИТН Гроздан Караджов, някогашен министър на районното развиване и благоустройството, в коментар на думите на водача на ГЕРБ, че Алексей Петров е обезпечил логистиката, с цел да може да беседват Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета " Денков-Габриел ".

Според Караджов в така наречен сглобка нямат доверие между тях и си приказват през медиите: " Това го одобрявам като поредна фраза, този път от страна на Бойко Борисов, на нахлуване, което от страна на Кирил Петков беше в региона на пътищата. Преди това пък настъплението беше кадрово - от страна на Борисов. Тази некоалиция няма по какъв начин да създаде резултат, тъй като говоренето през медиите докара до един резултат и това до момента е цялостен неуспех.... Те си се провалят, само че запяват остарелия рефрен, че ще ги смъкват поради пътищата ".

В предаването " Неделя 150 "  Караджов уточни, че пътните поправки са " ахилесовата пета " на " Продължаваме промяната ": " Новите условия на публичните поръчки за ремонт на пътищата, които Политическа партия към този момент пуснаха, изискват от претендентите да имат оборот за последните три години 70 милиона лв. от сходна активност, т.е. единствено ремонт и поддръжка, и 400 километра издигнати или ремонтирани пътища. Едва 7-8 компании в България дават отговор на тези условия. ПП към този момент влязоха в порочната скица на договарянето с огромните компании ".

Според него е реална заплахата " да се окажем през зимата без контракти за пътно поддържане ":

" Министерство на регионалното развитие и АПИ или не познават, или погазват Закона. АПИ приключи старите състезания и стартира нови, преди да е завършило обжалването. Самата процедура ще завърши с решението на съда, той още не се е произнесъл, а новите са към този момент на тезгяха. Управляващите се осъзнаха каква нелепост са създали и започнаха да викат компаниите на срещи при финансовия министър, с цел да ги убеждават, т.е. те ги натискат да се откажат от правото си по конституция да апелират новите процедури. След това се оказа, че не са съумели и от предишния петък заваляха обжалвания от страна на компаниите и министърът разпореди на АПИ от 1 септември да спре всички поправки на пътищата в България. Това е цялостен парадокс! Сметката за безхаберието на властта ще я платим ние, жителите, тъй като рискуваме живота си по пътищата ".

По думите на Караджов правителството е оповестило война на пътищарите и то не в този момент, а още от кабинета " Петков ", тя е на правилото " стани да седна ".  

Интервюто на Диана Янкулова с Гроздан Караджов в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР